Sportstimulering

Leiden wil dat haar inwoners meer gaan sporten en bewegen. Ook stimuleert Leiden sportverenigingen om hun maatschappelijke rol in de stad te vergroten. Hiervoor stelt de gemeente de komende twee jaar een subsidie beschikbaar.

Iedereen – sportverenigingen, andere organisaties en inwoners – met een goed idee kan een aanvraag doen. Dus, heb je een goed idee waarmee we inwoners meer aan het sporten en bewegen krijgen of sterkere sportverenigingen? Dien dan een voorstel in. De gemeente Leiden helpt je graag om jouw idee te realiseren.

Voorwaarden

Natuurlijk moet je voorstel wel aan een aantal voorwaarden voldoen om er subsidie voor te kunnen krijgen. Welke voorwaarden dat zijn, lees je hier.

Hoe vraag je subsidie aan?

Download het aanvraagformulier en vul het in. Om het je makkelijker te maken hebben we gekozen voor een formulier dat eenvoudig in te vullen is. Dien je plan voor 1 april 2017 in. Na 1 april 2017 maakt de gemeente een keuze uit de aanvragen. Na 1 april 2017 maakt de gemeente een keuze uit de aanvragen. In het najaar (voor 1 oktober) is er opnieuw een mogelijkheid om subsidie aan te vragen.

Contact

Heb je vragen over het formulier of over de spelregels? Zijn er andere dingen die je wilt weten voordat je aan de slag gaat met je idee? Neem dan contact op met Rik van der Geest, beleidsmedewerker sport. Hij is bereikbaar op telefoonnummer (071) 516 3804 of via e-mailadres r.vandergeest@leiden.nl.

De subsidie is aangevraagd. En nu?

Een externe commissie adviseert de gemeente over de aanvragen. De gemeente maakt op basis van dit advies een keuze uit de aanvragen. Dat gebeurt binnen 13 weken. Voor 1 juli hoor je of je subsidie krijgt voor jouw idee.

Als je jouw aanvraag hebt ingediend, word je geïnformeerd over het vervolgtraject.