Fietsen in Leiden

Fietsen

Leiden is een echte fietsstad. En dat willen we graag zo houden. Fietsen is... leuk, gezond, goedkoop, milieuvriendelijk en snel. En het heeft nog veel meer voordelen om de fiets te pakken! Leiden werkt de komende jaren aan veilige, comfortabele en directe fietsroutes. Met ook de infrastructuur in optimale staat, is fietsen de beste keuze voor reizen in de Leidse regio. Bovendien, wie op de fiets zit, zit niet in de auto! Fietsen bevordert dus ook de Leidse bereikbaarheid.

Lees verder

Fiets weg?

FFFW

U zet uw fiets weg en bij terugkomst staat hij er niet meer. Misschien gestolen, maar het is ook mogelijk dat de gemeente hem verplaatst of verwijderd heeft. Dit gebeurt als een fiets langer dan de de toegestane stallingstermijn ongebruikt op een plek staat, kapot is, verkeerd geplaatst is en/of werkzaamheden belemmert.

Lees verder: fiets weg

Fiets stallen?

Fietsenstalling

Het fietsgebruik in Leiden is hoog, waardoor ook de behoefte aan stallingplekken groot is. In en rond de binnenstad zijn voorzieningen aanwezig. De ambitie is dat stallingen voldoende ruimte bieden, bijdragen aan de stedenbouwkundige kwaliteit, betaalbaar zijn en er goede handhaving mogelijk is.

Lees verder: fiets stallen

Fietswrak melden?

fietswrak

De gemeente Leiden verwijdert regelmatig fietswrakken uit de stad om het straatbeeld te verfraaien. Zowel tijdens grote fietswrakkenacties, als op verzoek van omwonenden. Naast het feit dat fietswrakken zorgen voor een rommelige aanblik, belemmeren zij ook de doorgang voor voetgangers. Samen houden we de stad schoon en opgeruimd.

Lees verder: fietswrakken

Contact

Hebt u vragen over de plannen van de gemeente op het gebied van fietsverkeer? Kijk op www.leiden.nl/contact voor het contactformulier.

Voor vragen aan de provincie over fietsverkeer kunt u contact opnemen met de provincie Zuid-Holland.

Nieuws

Omleiding voor fietsers van NS-station naar Naturalis

Herinrichting Leeuwenhoekpark: omleiding fietsers

vrijdag, 29 januari 2016

Begin februari gaat de herinrichting van het Leeuwenhoekpark van start. Het park ligt tussen het Leidsch Universitair Medisch Centrum, het Pesthuis, de Hogeschool Leiden en Naturalis. De werkzaamheden duren naar verwachting tot eind april.


Winnaar Flink Fietsen fotoactie.

Wethouder Strijk overhandigt fiets aan flinke fietser

dinsdag, 26 januari 2016

"Fietsen in Leiden wordt steeds leuker"


Fiets in winters weer

Fietsen door winters weer

vrijdag, 15 januari 2016

Dit weekend daalt het kwik ook in Leiden waarschijnlijk onder het nulpunt, en kan het glad worden. De strooidienst van de gemeente is goed voorbereid. Er ligt 350 ton strooizout op voorraad en de strooiploegen staan 24/7 paraat. Ook de doorgaande...


Oude nieuwsberichten teruglezen? Ga naar het nieuwsarchief.

Fietsnavigatie en apps

Routeplanners internet
Routeplanners Android
Routeplanners iOS
Meldpunten Android